суботу, 24 січня 2015 р.

Розлучені батьки з допомогою iPad підглядають одне за одним

Останнім часом в справах про опіку над дітьми стали лунати скарги на те, що програми для безкоштовної відеозв'язку, такі, як FaceTime і Skype, використовуються «з метою втручання у приватне життя».




В одному випадку батько попросив дитину провести йому «оглядову екскурсію» по новому будинку колишньої дружини. В іншому - мати ввійшла у вітальню в одній піжамі і побачила обличчя колишнього чоловіка, який роздивляється її з екрану iPad їх дитини.




«До цього року я ніколи не чула про подібну проблему, але, мабуть, багато діти отримали на останнє Різдво в подарунок смартфони та iPad, і у всіх справах, які мені доводилося вести, це були подарунки від батьків», - коментує Луїза Хелфорда, співробітник британської юридичної фірми Pannone. Адвокат каже, що у більшості своїй відеодзвінки мають безневинний характер, однак бувають випадки, коли колишній чоловік відомий за неадекватну поведінку або деспотичний характер».




Одна жінка заявила, що з-за постійних відеодзвінків між сином-підлітком і його батьком їй здається, ніби колишній чоловік знову оселився в її будинку: «Я хочу мати можливість спокійно ходити по своєму дому і не бачити там обличчя мого колишнього чоловіка і не чути його голос».




Коли справа доходить до суду, вироком може стати вимога вилучити у дитини нещасливий девайс або обмежити його використання при відеозв'язку однією кімнатою.




Немає коментарів:

Дописати коментар