понеділок, 31 березня 2014 р.

Hypnomatic - самогіпноз з допомогою iPhone

Hypnomatic - самогіпноз з допомогою iPhone

Ви хотіли випробувати на собі, що таке гіпноз? Якщо так, то вам пощастило:

Hypnomatic - безкоштовний додаток для iPhone/iPod/iPad, що дозволяє домагатися гіпнотичного ефекту у себе вдома.


Попереджаючи скептичні вигуки із залу, повідомляємо, що перша ж вкладка цього додатка називається "Наука": там зібрані кілька статей, що розповідають про гіпноз, частоти мозку і пояснюють принцип роботи програми. Перед тим, як спробувати роботу самих сесій, вам пропонується розібратися, що вони з себе представляють.



Hypnomatic - самогіпноз з допомогою iPhone Hypnomatic - самогіпноз з допомогою iPhone


Як повідомляють автори, ще на початку XX століття вчені-психофізіологи стали вивчати взаємозв'язок психічних процесів і сигналів, випромінюваних мозком (тих, що ви бачите на енцефалограмі) - вони відрізняються коли людина спить і коли схвильований, коли щось вчить і намагається щось пригадати, коли він голодний і коли щасливий. Більш того, було встановлено, що за допомогою звукової та візуальної стимуляції можна впливати на частоту роботи, а значить і на мозок в цілому. Була розроблена своя методологія: кольорові спалахи, шуми, бінауральні модуляції звукових хвиль. Докладно про цю тему писали такі вчені, як професор Б. Ломов, Х'юстон і Хэссет - ті, кому не вистачить статей у програмі можуть ознайомитися з працями цих авторів.


Прийнято вважати, що програми такого роду бувають популярні серед невеликого кола людей, що захоплюються дослідженням себе і свого мозку, але вже зараз Hypnomatic у верхній половині Топ безкоштовних додатків в Росії і на першому місці в категорії "Здоров'я та фітнес".




У програму відразу вбудовані кілька гіпнотичних сесій - тривають вони приблизно по п'ять-сім хвилин і виглядають, як обертаються, пульсирующиеся спіралі, супроводжуються досить специфічними звуками, які як стверджує інструкція, треба слухати в навушниках. Вбудованих сесій не так багато, але розробники обіцяють додавати по кілька штук з кожним оновленням.






Hypnomatic - самогіпноз з допомогою iPhone




Наступний розділ: "Магазин". Тут представлені сесії на будь-який смак: від медитативної "Зупинки внутрішнього діалогу" та студентської "Концентрації на навчанні", до весняно-літнього "Контролю над вагою" і традиційного для гипнологов "Відмови від куріння".





Четверта вкладка називається "Налаштування". Там пропонується ввести свої фізіологічні параметри: зріст, вага, вік, схильність до мігрені. Сесії не є відеозаписами - в залежності від введених параметрів вони досить помітно змінюються.





У тому ж розділі "Налаштування" можна побачити, що програма доступна ще на шести мовах, крім російської. Не думаю, що користувач, що завантажив програму з російської App Store стане добровільно перемикати мову китайський, так само як і викачав з китайської на російську. Схоже на те, що можливість перемикання мови додана скоріше для іміджу - демонстрації фундаментальності підходу. Сім мов разом із розділом "Наука" змушують навіть непробивного скептика повірити, що за цією програмою коштує не один день роботи.






Hypnomatic - самогіпноз з допомогою iPhone Hypnomatic - самогіпноз з допомогою iPhone




Незважаючи на всю привабливість такого підходу, автори вказують, що мова йде не про містичному зцілення за помахом чарівної палички, а про цілеспрямовану роботу зі сторони користувача. Ніякий вплив не допоможе вам скинути за один день кілограми, дбайливо нагромаджувані десятиліттями - результат залежить від бажання і волі людини, програма ж є лише інструментом.










Немає коментарів:

Дописати коментар