суботу, 29 березня 2014 р.

Переносимо повідомлення з одного ідевайса на інший

Одним з головних достоїнств ідевайсов з операційною системою iOS завжди був гранично простий спосіб оновлення, а також відновлення даних. Саме завдяки системі бекапа даних в iTunes або iCloud користувачі можуть завжди відновити новий ідевайс, як той, яким вони користувалися раніше.


На жаль, подібна система відновлення, яка не володіє системою тонкої настройки, в деяких випадках може не відновити необхідну інформацію коректно, в результаті чого більшість даних доведеться переносити на пристрій вручну.


У цьому гайде ми постараємося гранично просто пояснити, як перенести всі SMS і повідомлення iMessage на будь-який інший девайс. Зазначимо, що перенесення повідомлень можливий виключно між зламаними пристроями.


Пам'ятайте, що всі дії ви виконуєте на свій страх і ризик і наш сайт не несе відповідальності за втрату будь-яких даних.



Створюємо бекап


Для початку необхідно створити резервну копію всіх існуючих повідомлень з свого ідевайса, отримавши базу даних iMessage і SMS-повідомлень. Для цього потрібно:


-

Завантажити утиліту iFunBox або FTP-клієнт;
- 2 зламаних устройсва.



Перший крок


Запустіть iFunBox, підключивши iPhone до комп'ютера, після чого клацніть по вкладці «iFunBox Classic».



Переносимо повідомлення з одного ідевайса на інший



Другий крок


Відкрийте в утиліті свій девайс і отримаєте доступ до файлової системи і пройдіть по шляху

«var/mobile/library/SMS». Скопіюйте папку на свій комп'ютер. Самі дані про текстових повідомленнях зберігаються у файлах sms.db, sms.db-shm і sms.db-wal.


Інші файли, які містять дані про різних пересилаються файлів та іншої інформації, яка могла бути передана за допомогою SMS і iMessage.



Третій крок - відновлення повідомлень на іншому пристрої


На своєму iPhone або iPad перейдіть в налаштування та виберіть «Пошта, Контакти, Календарі». Увійдіть в обліковий запис iCloud і відключити синхронізацію контактів.



Переносимо повідомлення з одного ідевайса на інший



Четвертий крок


Відкрийте меню багатозадачності і перевірте, що програму «Повідомлення» не запущено. Це дуже важливо, крім цього не варто запускати програму «Повідомлення» під час усіх подальших дій. Бажано переведіть телефон «Авіарежім».



П'ятий крок


Приєднайте новий ідевайс, на який ви хочете перенести повідомлення, запустіть утиліту iFunBox і пройдіть по шляху

«var/mobile/library/SMS». Видаліть всі файли з цієї папки, помістивши в неї дані з папки, яку ви скопіювали на свій комп'ютер.



Шостий крок


Виділіть всі скопійовані файли, клацніть по ним правою кнопкою миші і виберіть пункт permissions (права).



Переносимо повідомлення з одного ідевайса на інший



Сьомий крок


Всім переміщеним файлів назвіть права 0755, а також поміняйте дані в пункті Owner з Root на Mobile. Без цього програму «Повідомлення» не зможе отримати доступ до бази даних повідомлень.



Переносимо повідомлення з одного ідевайса на інший



Восьмий крок


Ні в якому разі не запускайте програму «Повідомлення»! Перезавантажте ідевайс, після чого можете використовувати його з повністю перенесеними текстовими повідомленнями.


Пам'ятайте, що цей гайд можна використовувати як для перенесення повідомлень на нове пристрою, так і для їх бекапа. У будь-якому випадку, якщо ви дорожите своєю текстової листуванням, то обов'язково збережіть копію бази даних повідомлень з свого пристрою.

Немає коментарів:

Дописати коментар