пʼятницю, 28 березня 2014 р.

Apple визнана провідним вендором смартфонів в 2011 році

Аналітичне агентство Canalys оголосило Apple провідним виробником смартфонів у 2011 році. Показники ж «яблучного» планшета iPad склали левову частку продажів персональних комп'ютерів в цілому, повідомляє Apple Insider.


У минулому році обсяг продажів смартфонів вперше в історії перевищив показники продажів ПК. При тому, до категорії персональних комп'ютерів в 2011 році був перший раз зарахований iPad, завдяки чому світовий ринок ПК виріс на 15% до 414 600 000 штук. Продажі планшетів зросли практично в 3 рази, ноутбуки і настільні ПК практично не змінили свої позиції, а от показники продажів нетбуків впали на чверть.


Apple визнана Canalys провідним у світі вендором смартфонів, з показником в 37 мільйонів поставлених магазини iPhone. Компанія досягла таких цифр, побивши рекорд Nokia, поставки смартфонів якої в четвертому кварталі 2011 року склали 28.3 мільйонів апаратів.



Apple визнана провідним вендором смартфонів в 2011 році


Спираючись на ці дані, Canalys стверджує, що такі цифри підкреслюють тенденцію до спаду продажів ПК і завоювання ринку смартфонами. У четвертому кварталі 2011-го було продано 158.2 мільйона смартфонів, що на 57% більше, ніж 101.2 млн, реалізованих за той же період в 2010 році. Всього ж за 2011 рік різними виробниками було реалізовано 487.7 мільйонів штук, у той час як в 2010-му - 99.7 мільйонів. Зростання в 63% вельми вражає. З комп'ютерами ж ситуація інша - 414.6 мільйонів проданих ПК зі зростанням на 15%, з урахуванням 15%-ой частки планшетів.


Віце-президент Canalys Кріс Джонс стверджує, що «зростання продажів смартфонів у порівнянні з ПК є важливою віхою в індустрії електронних пристроїв в цілому, і це можна розглядати, як шлях майбутнього розвитку технологій».



Apple визнана провідним вендором смартфонів в 2011 році


Стрімке зростання смартфонів Джонс пояснив ціновою доступністю і бажанням користувача мати завжди з собою доступ в Інтернет. Таку можливість відкрила для нас Apple зі своїм iPhone і сьогодні для нас це звична річ. Але в цьому році, на думку компанії, зростання не буде настільки шокуючим, так як компанії почнуть приділяти більше уваги контролю над виробництвом і рентабельності в цілому.


В той час, як Android продовжує падіння з 244% зростання до 149%, iOS росте й росте, піднявшись з 96% до 128%. Але вперше ми бачимо не тільки участь Samsung в продажах смартфонів на Android, але і Sony Ericsson, Huswei, Motorola, LG і HTC, які теж активно проявили себе.




Немає коментарів:

Дописати коментар