пʼятницю, 28 березня 2014 р.

Google Chrome може стежити за користувачами

Google Chrome може стежити за користувачами

Користувачі браузера Google Chrome вже давно могли звикнути до функції голосового набору «Ok Google! », яка вбудована прямо в рядок навігації. Однак якщо ви думали, що ваш комп'ютер записує мова тільки при відповідному запиті, то це не так.





Сьогодні розробнику Таль Атер вдалося виявити вразливість розпізнавання мовлення, яка аналогічно працює і в Chrome OS X. Ця уразливість дозволяє зловмисникам прослуховувати мова користувачів, навіть без їх згоди.






«Безпека користувачів є нашим пріоритетним завданням. Ця функція була створена з урахуванням вимог до конфіденційності, а також безпеки. Для активації функції відстеження голоси користувач повинен дати дозвіл конкретного сайту, але згодом індикації про це немає. Ми працюємо над покращенням цієї функції», - заявили представники Google співробітникам порталу Engadget.






З огляду на це можна очікувати від Google використання більш помітного індикатора при активації функції «Ok Google! », а також постійного повідомлення користувача про відстеження його промови.

Немає коментарів:

Дописати коментар