середу, 26 лютого 2014 р.

Німеччина попередила o серйозну загрозу безпеки iOS

В захисті операційної системи iOS від Apple є серйозні діри. Використання хакерами може призвести до витоку конфіденційної інформації, що зберігається на пристрої користувача. Як передає агентство Xinhua, з таким попередженням виступило в середу Федеральне бюро захисту інформації Німеччини.


Небезпеки піддаються дані, що зберігаються на iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, IPad 2 і IPod Touch, тобто всі ті пристрої, на яких встановлена iOS різних модифікацій включаючи версію 4.3.3.


Досить одного інфікованого PDF - файлу, який здатний заразити весь пристрій шкідливими програмами, і особиста інформація користувача виявиться під загрозою витоку, зазначає німецька служба IT-безпеки. При відкритті посилання на сайт з зараженим PDF-файлом результат буде тим же. Зловмисники можуть отримати вільний доступ не тільки до паролів користувача, електронною поштою текстової і контактної інформації, але і до банківських даних і платіжним «гаманцям» власників продукції Apple.


Нагадаємо, що кілька днів тому хакерське угруповання AntiSec зламала систему безпеки купертиновского сервера Apple і оволоділа кількома десятками логінів і паролів, в тому числі і користувачів, наділених правами адміністрування.




Немає коментарів:

Дописати коментар