четвер, 27 лютого 2014 р.

Amazing Alex - революції не відбулося

Протягом неймовірно довгого часу багато користувачів і аналітики не сприймали компанію Rovio, як студії розробників, здатну створити щось відмінне від рімейків «злих пташок». Щоб довести зворотне, керівництво вирішило придбати права на ігровий проект Casey's contraptions, після чого Rovio заявила про випуск нової гри, яка буде присвячена цьому ігровому тайтлу.


Незабаром стало відомо, що новий ігровий проект носитиме назву Amazing Alex і ось уже сьогодні користувачі ігаджетов можуть придбати його в App Store.


Буквально відразу після релізу, який відбувся сьогодні, практично всі користувачі задалися питанням: «чи Вдалося Rovio задати нову планку для головоломка з фізичним движком або ж Amazing Alex представляє з себе щось абсолютно посереднє? ».



Про сюжет


Як такої сюжету в Amazing Alex практично повністю відсутня, втім, це і не дивно, особливо якщо врахувати основну концепцію гри.



Amazing Alex - революції не відбулося


Отже, геймеру доведеться зіграти за непосидючого Алекса, який просто не може займатися уроками в прекрасні літні дні. Для того, щоб хоч якось скрасити своє дозвілля Алекс вирішує поставити перед собою завдання вирішення численних головоломок, які сам і вигадав.


Неймовірно прикро, що розробники з Rovio так і не змогли впровадити в гру сюжет, який хоч почасти був би аналогічний тому, що можна спостерігати в Angry Birds.



Про геймплеї


Геймплей гри Amazing Alex повністю аналогічний такому в Casey's contraptions: геймер повинен вирішувати різні головоломки, які повністю зав'язані на використанні фізичного движка гри.


У тих гравців, які хоч раз грали в Casey's contraptions, при запуску Amazing Alex може з'явитися стійке відчуття дежавю - так мало хлопці з Rovio змінили в геймплеї самої гри, що це навіть трохи дивно.



Amazing Alex - революції не відбулося


Всього для проходження доступно 100 різних рівнів, а також 36 інструментів для вирішення головоломок. Варто відзначити, що у кожного рівня може бути більше одного варіантів рішення, за рахунок чого повторно проходити деякі з рівнів, шукаючи альтернативні способи вирішення головоломки, неймовірно захоплююче.


Для проходження рівня гравцеві необхідно розміщувати на рівні різні ігрові елементи, серед яких можуть бути як повітряні кулі, так і боксерські рукавички на пружині, а також багато іншого. За рахунок такої кількості додаткових доступних ігрових елементів, проходити Amazing Alex стає вельми цікаво.


Не останню роль у цьому відіграє і фізичний движок, який був значно покращено порівняно з Casey's contraptions і тепер передбачати траєкторію руху деяких об'єктів стало значно простіше.



Amazing Alex - революції не відбулося


Всі переходи між главами ігри супроводжуються забавними коміксами, які декому можуть частково нагадати такі в Angry Birds.


В цілому, основні відмінності Amazing Alex порівняно з Casey's contraptions полягають саме в додатковій увазі до деталей, яким так славляться розробники з Rovio. Однак, цього буде недостатньо для більшості геймерів, які раніше грали в Casey's contraptions. Саме з-за цього Amazing Alex отримав безліч негативних відгуків в App Store, так як користувачі просто розраховували отримати щось більше, ніж просту зміну назви гри.



Про візуальної складової


Що-що, а графіка в Amazing Alex сподобається абсолютно всім геймерам, за рахунок відмінної опрацювання, а також чудовою «мультяшну» анімації.


Незважаючи на те, що на перший погляд візуальна складова Amazing Alex може здатися аналогічної тій, яку можна спостерігати в Casey's contraptions, через кілька хвилин гри починаєш усвідомлювати, що це далеко не так.



Amazing Alex - революції не відбулося


Увага до найдрібніших деталей розробників з Rovio дозволило підняти графіку в грі на абсолютно новий рівень.


Потрібно відзначити, що крім чудової графіки, в Amazing Alex присутня відмінна озвучка, завдяки якій геймери повністю занурюються в світ гри. Анімація численних елементів дійсно здатна здивувати навіть найвибагливіших геймерів, які звикли до того рівню графіки, що можна зустріти в таких іграх, як Infinity Blade та інших.


До приємних доповнень можна віднести наявність версії для iPhone, яка раніше була відсутня у Casey's contraptions, що значно розчаровувало багатьох геймерів. На жаль, вона лише незначно відрізняється по управлінню в порівнянні з HD-версією, з-за чого грати в неї не так зручно.



Підводячи підсумки


На жаль, навіть враховуючи чудову опрацювання, величезна кількість найрізноманітніших рівнів і безліч інших переваг, у числі яких низька ціна в $0.99 $2.99, гра Amazing Alex навряд чи стане настільки ж популярна, як і Angry Birds. Найдивовижніше, що справа далеко не в будь-яких її недоліках, навпаки, гра вийшла у багато разів більш захоплююча, ніж Angry Birds, але в ній не відчувається ніякої «іскри».


Звичайно ж, свою цільову аудиторію Amazing Alex обов'язково знайде і буде ще довгий час неймовірно популярна серед багатьох гравців, але натовпів фанатів, які присутні у гри Angry Birds, їй безумовно не зібрати.


Amazing Alex можна придбати в App Store для

iPad і iPhone/iPod Touch.

Немає коментарів:

Дописати коментар