пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

Apple Care заборонений в Італії

У вівторок Apple оголосила про припинення продажів свого сервісу розширеної гарантії Apple Care в Італії за складнощів, що виникли з європейськими законами про надання гарантії.


Продажі були припинені ще 9 листопада. Тоді прес-секретар Apple дав інтерв'ю Reuters, в якому повідомив, що споживачі в Італії не зможуть придбати Apple Care Protection Plan в магазинах Apple Store і у офіційних реселлерів.


Пакет розширеної гарантії доступний досі на італійській сторінці офіційного сайту Apple, правда, з акуратною застереженням, що переваги купується програми «є доповненням до дворічної гарантії продавця згідно з італійським законодавством про захист прав споживачів».



Apple Care заборонений в Італії


У грудні минулого року, компанія з Купертино була оштрафована на $1.2 млн. італійськими антитрастовыми владою за ненадання споживачам інформації про існуючу обов'язкової гарантії, захищеної законами Європейського Союзу. Таким чином, подібне не доведення інформації до споживача стимулювало продажу пакета розширеної гарантії. Необхідна обмовка з'явилася лише в березні після невдалої спроби апеляції.


Залежно від пристрою вартість пакета розширеної гарантії AppleCare коливається від $29 на Apple TV до $349 на останній MacBook Pro.

Немає коментарів:

Дописати коментар