пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

У втраті 70% чистого прибутку HTC винен iPhone 4S

У втраті 70% чистого прибутку HTC винен iPhone 4S

Обсяги доходу та прибутку компанії HTC помітно скоротилися порівняно з минулим роком. Рівень доходу впав на 16%, а чистий прибуток знизилася на 70%, повідомляє Reuters.


Причиною цих проблем є посилення конкуренції з боку Apple і Samsung Electronics. Додатково до цього, позиції компанії потрапляють під удар з боку китайських виробників, таких як Huawei Technologies Co. і ZTE Corp. Ці компанії виробляють багато дешевих смартфонів, що не дозволяє HTC реалізовувати цінову перевагу, в порівнянні з Apple.


Керівник HTC Пітер Чоу визнав, що iPhone 4S різко знизив прибуток компанії на американському ринку смартфонів. "Повернути позиції в Америці буде дуже важко. Ми збираємося зробити ставку на зростання нашої частки на інших ринках", - заявив Чоу.


HTC була однією з перших компаній, яка вирішила розпочати випуск смартфонів під управлінням Android. З 2006-го року компанія почала випуск апаратів під власним брендом, В 2010 її смартфони стали найпопулярнішими з тих, що працювали на Android OS. Однак у цьому році лідерство на американському ринку перехопила Samsung.


Згідно з даними дослідницької фірми Gartner, в четвертому кварталі 2011 Apple, спільно з Samsung контролювали майже половину міжнародного ринку смартфонів. Під контролем Apple було близько 23.8%, в той час як Samsung займала 22.6%. Частка HTC на цьому тлі виглядає непереконливо - всього 7.2%


Щоб якось переломити ситуацію Чоу заявив, що США більше не будуть основним ринком для HTC. У плани компанії входить посилення своїх позицій в Азії і Європі. Чоу так само зазначив, що компанія планує "істотні" маркетингові витрати в другому кварталі 2012 року, щоб посилити позиції бренду.

Немає коментарів:

Дописати коментар