пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

Статистика продажів Apple в США і Європі

Всі три поточні моделі Apple iPhone стали бестселерами в Сполучених Штатах в 2011 році. Так, iPhone 4 підхопив прапор лідера у 3GS, а новий iPhone 4S, судячи з усього, стане самим продаваним телефоном в цьому році.


В опублікованій у вівторок звіті "Mobile Future in Focus", аналітик з comScore опублікував дані про те, що найбільш продавані телефони Apple також зайняли дві верхні рядки в рейтингу і продажів регіону EU5 (Франція, Німеччина, Італія, Іспанія та Великобританія), в той час як недавно дебютував iPhone 4S посів п'ятий рядок не дивлячись на те, що знаходиться у вільному продажу менше трьох місяців.


Оглядач MobiLens вказав, що iPhone 4 був найпопулярнішим смартфоном в Сполучених Штатах і EU5, в той час як iPhone 3GS зайняв друге місце в обох регіонах здебільшого з причини низької ціни.


Крім іншого, Apple визнана найбільшим вендором смартфонів у США, поглинувши понад чверть сукупного обсягу ринку - 29.6%. Також, купертінская компанія лідирує на ринках Великобританії та Японії з часткою в 26.4% і 33.6% відповідно.


Загальна частка споживачів смартфонів в США і EU5 за період другого півріччя 2011 року значно зросла. Основними факторами зростання стали поширеність мереж третього і четвертого поколінь і цінова політика субсидування постачальників послуг зв'язку. Протягом другої половини 2011 року, кількість користувачів смартфонів у Сполучених Штатах виросла на 14.8% до значення 41.8% всіх користувачів мобільних телефонів. У EU5 цей ріст склав 13%, що визначило частку в 44%.



Статистика продажів Apple в США і Європі


На тлі зростання частки споживання смартфонів добре виглядають досягнення платформи Google Android, що зайняла близько половини ринку США та випередила вмираючу платформу Symbian EU5.


Судячи за статистикою, зростаюча популяція користувачів Android поповнюється в основному за рахунок біжать з тонучого корабля BlackBerry RIM, при тому, що iOS теж відчуває приплив користувачів пішли від BlackBerry. Канадський виробник смартфонів втратив за 2011 рік половину ринку в США, займаючи тепер 16% його обсягу.


Зниження цін на обладнання та послуги операторів зв'язку дозволила верствам населення, які раніше ніколи не ассоциировавшимся з ринком смартфонів, почати споживати ці високотехнологічні пристрої. Найбільш зростаючими сегментами стали домогосподарства, що складаються з шести чоловік, і ті, що мають річний дохід менше $25.000 - їх зростання склало 99% і 98% відповідно.



Статистика продажів Apple в США і Європі


Компанія comScore зазначила, що 2012 рік стане значним для ринку смартфонів США, так як впровадження цих пристроїв перевищить позначку в 100 мільйонів штук. За прогнозами iOS і Android збережуть лідерство і значних відрив від конкурентів, так як екосистема програмних додатків цих двох платформ набагато сильніше і здоровіше, ніж ті, що є у конкурентів.


На закінчення, у дослідженні згадується те, скільки разів трон лідера на ринку смартфонів США переходив від однієї операційної системи до іншої протягом останніх шести років; від Palm до Rim і Symbian, далі до Microsoft і до Android.


Apple на цей титул ще не претендувала.

Немає коментарів:

Дописати коментар