четвер, 27 лютого 2014 р.

"Російська поезія" - бібліотека в кишені

Кожній сучасній людині потрібна частинка чогось високого, що розумієш не розумом, а серцем. Як раз такий "поживою для душі" і є оповідання, байки та вірші. Колись Росія була найбільш читаючої країною, але й сьогодні вона навряд чи втратила це звання, так як люди читають щось інше, але все одно читають - статті в Інтернеті, договору на роботі так і просто рекламу на банерах в дорозі. Щоб виправити це, різні розробники створюють свої рішення проблеми. Сьогодні ми більш детально зупинимося на програмі "

Російська поезія" від наших співвітчизників.


У програмі зібрана величезна колекція, порівнянна за розмірами з нескольками бібліотеками. Тут ви можете прочитати більше ніж 8600 творів російських поетів XVIII-XX століття. Всього в "Російської поезії" знаходиться 85 авторів, що не може не радувати. Мені здається, що кожен користувач зможе знайти свого улюбленого класика.










Серед російських поетів ви знайдете як ряд широко відомих імен - Пушкіна, Лермонтова, Тютчева, Фета, Некрасова, Єсеніна - так і імена популярних в минулому, але нині незаслужено забутих письменників: Полонського, Апухтіна, Плещеєва, Мея та інших. З кожним новим апдейтом розробники розширюють список охоплених авторів - в останній версії додані твори Ахматової, Пастернака, Бродського, Чуковського, Алигер та інших.





Особливо мені сподобалося, що в програмі присутня біографія абсолютно кожного автора. Хотілося б ще, щоб були додані фотографії до опису, але може бути це буде в більш пізніх версіях?










Будь-який твір можна додати в Обране. Коли ви вдосталь насолодитися ознайомленням з базою віршів, у вас вже збереться улюблена "полку", де будуть стояти тільки особливо важливі для вас твори. Звичайно ж, багато хто захоче поділитися цією поезією з друзями. Для цього у вас є можливість відправити вірші з допомогою email.





Не забуті і соціальні можливості - додаток вміє публікувати вірші в Facebook і ВКонтакте. Завдяки хорошим дизайнерам, у розробників компанії був розроблений не тільки інтуїтивно-зрозумілий, але і просто зручний інтерфейс.










Очевидно, всім вірші не бувають потрібні завжди - як хліб, повітря, вода. Але ж ніхто не заперечує вічної істини: не хлібом єдиним живе людина. У певні, значні в житті моменти духовного, морального напруги, осмислення вчиненого, вірші просто необхідні. Це теж їжа, а їжа не для тіла, а для душі.





Немає коментарів:

Дописати коментар