вівторок, 30 грудня 2014 р.

Частка iOS на світовому ринку зросла до 23%

У першому кварталі 2012 року частка iOS на світовому ринку смартфонів досягла 23% - такі дані були оприлюднені аналітичною компанією IDC. Порівняно з першим кварталом минулого року зростання склало майже 5%.




Android, головний конкурент «яблучної» платформи, продемонструвала ще більш значний річне зростання - з 36, 1% в минулому році до 59% в поточному. У першому кварталі загальне число поставок девайсів на Android від всіх виробників становило 89, 9 млн, поставки iPhone від Apple досягли 35, 1 млн. Найбільший внесок в успіх Android внесла Samsung, на рахунку якої 45, 4% поставок андроїдних девайсів.




Для інших мобільних платформ квартал виявився невдалим. Особливо постраждала Symbian: замість торішніх 26% ринку за неї залишилося лише 6, 8%. Насамперед, це пояснюється переходом Nokia на Windows Phone, і, хоча фінська компанія продовжує підтримувати Symbian, пріоритет відданий новій ОС. Істотні втрати зазнала також BlackBerry від Research in Motion, що частково пов'язане з очікуванням виходу BB 10, містить ряд удосконалень.




Що ж стосується смартфонів на базі Windows Phone, то число їх поставок зросла за рік з 2, 6 до 3, 3 млн, але при цьому в процентному співвідношенні їх частка зменшилася на 0, 4%. Аналітики IDC прогнозують Windows Phone поступове зростання.




Невелике зростання за кількістю поставок показала Linux, насамперед, завдяки Samsung, яка справила 81, 6% від всіх девайсів на базі Linux.




Загальна кількість поставок смартфонів за рік зросла на 49, 9% - до 101, 6 млн до 152, 3 млн.



Частка iOS на світовому ринку зросла до 23%


«Щоб операційна система мала успіх на ринку, її творцям і виробникам девайсів потрібно заручитися підтримкою розробників, - говорить Кевін Рестіво, головний експерт IDC за дослідженнями світового ринку мобільних телефонів. - Ентузіазм розробників по відношенню до тієї чи іншої операційної системи є основним показником її популярності».




Немає коментарів:

Дописати коментар