неділю, 28 грудня 2014 р.

Огляд ban.jo

Огляд ban.jo

Дуже важливо стало в останнім час бути в курсі всіх новомодних тенденцій, що складаються останнім часом у медіапросторі. Соціальні мережі стали невід'ємною частиною нашого життя, і будь-які сервіси, що дозволяють моніторити всі акаунти стають також все більш актуальними.


Нова програмка

banjo як раз дозволяє зробити вищесказане, і більше того - перед нами справжній геолокаційний сервіс.


Невелика передісторія - справа в тому, що в найближчі 2-3 роки трендовими стануть речі, пов'язані з геолокаційними сервісами. На жаль, поки що вся геолокація полягає у визначенні власного місця (з точністю до кількох метрів), і використовується раз на рік в соціальних мережах, але тим не менш. Придумати щось, що пов'язано з геолокацією, причому настільки якісно, що подібна річ стане просто необхідною - важко, але дуже прибутково.



Огляд ban.jo


Розробник даного додатка, за легендою, якось знаходився в аеропорту. У декількох метрах від нього знаходився його друг, але за дивним збігом обставин вони не зустрілися. Розчарувавшись власним жахливим «поведінкою», розробник і створив banjo - дане додаток відстежує ваших друзів і повідомляє про те, що вони поруч.



Огляд ban.jo


Власне, спочатку доведеться дозволити додатком доступ до ваших акаунтів - поки що можна дозволити доступ до Facebook, Twitter і Google Plus. Отримуючи доступ до акаунтів ваших друзів, програма самостійно завантажує їх у власну базу даних та відслідковує їх пересування через Google Maps. Входячи в певне коло, яке ви задаєте налаштуваннями, вони відображаються на карті (з місцем знаходження, природно), а програма відсилає вам Push-повідомлення. Таким чином ви зможете, грубо кажучи, «стежити» за своїми товаришами в доброму (або злом).



Огляд ban.jo


Додаток також може здійснювати фільтр не лише за вашим друзям, але і за інтересами. Так, наприклад, ви можете познайомитися з людьми, які слухають таку музику, як і ви, грають у ті ж ігри або відвідують ті ж місця. Функціонал соціальної мережі величезний, саме тому її варто завантажити. Природно, якщо ви не хочете, щоб за вами велося стеження, ви просто відкидаєте можливість власного геолокационного сервісу і припиняєте користуватися banjo.


Поки що можна виявити одну дуже велику проблему - для постійного відстеження друзів доведеться або дуже швидко садити батарейку в пошуках бездротових мереж, або витрачати скажені гроші на інтернет. Природно, ні те, ні інше до позитивних аспектів віднести не можна. Як, втім, і той факт, що ваше особисте життя стане загальним надбанням.

Немає коментарів:

Дописати коментар