понеділок, 29 грудня 2014 р.

Gravity Maze - керуй гравітацією

Дорогі читачі, сьогодні я хочу розповісти вам про дуже цікавому проекті компанії Geemzo. Це гра з жанру головоломок, власне як і всі досить успішні їх творіння.





Gravity Maze - на перший погляд досить-таки похмура іграшка. Насправді, коли я її завантажував, не думав, що вона мені сподобається. У результаті все виявилося інакше, але про все по порядку.






Gravity Maze - керуй гравітацією




Основна ідея гри - закотити забавних незрозумілих істот в якийсь портал, пройшовши через деяку подобу лабіринту і підпорядковуючи собі закони гравітації. Зробити це ви зможете тільки за допомогою акселерометра. Приготуйтеся до того, що Ваш пристрій доведеться крутити в різні боки, перевертати, приймати самі незрозумілі і дивні положення, можливо, про яких ви ще навіть не підозрювали.






Gravity Maze - керуй гравітацією




По своїй суті Gravity Maze - це звичайна головоломка, яка, як і всі подібні ігри такого жанру, з рівня в рівень пропонують робити одне і те ж, при цьому лише ускладнюючи нам цю задачу. Наприклад, спочатку вам запропонують загнати в 5 портал істот, потім 20. Ще через кілька рівнів з'явиться другий портал, а потім вам треба буде заганяти певну кількість істот - ні більше, ні менше. Оформлення рівнів абсолютно однаково, змінюється лише сам лабіринт.






Gravity Maze - керуй гравітацією




Нахиляючи пристрій, почнуть рухатися всі істоти, по одному переправити їх ніяк не вийде. Ось і доводиться в Gravity Maze вдаватися до деяких хитрощів. Наприклад, стопорити одних «чудиків» про який-небудь виступ, а інші тим часом телепортувати. Деколи гра ускладнюється тим, що доводиться продумувати маршрут виходу з лабіринту, тому що не всі шляхи приведуть до перемоги.






Gravity Maze - керуй гравітацією




Так само варто відзначити, що на все про все у вас строго обмежений час. Не сподівайтеся, що ви будите сидіти і терпляче вичікувати вдалий момент і потрібний нахил девайся. Все доведеться робити швидко, від вас буде потрібно максимум уважності, спритності та терпіння, і тоді все вийде.






Gravity Maze - керуй гравітацією




У грі всього 38 рівнів. Мало? - Можливо, але повірте, те, що є цілком достатньо, щоб розважити вас. Багато рівні доводиться знову і знову. Gravity Maze цілком зможе заманити вас на багато годин.






Gravity Maze - керуй гравітацією




Тепер небагато про графіку. Не дивлячись на свою мрачноватость гра залишає дуже приємні враження. Картинка дійсно притягує, все зроблено дуже якісно і незвично. На задньому плані постійно якась анімація, що додає невелику родзинку. Що стосується фізики, то вона на висоті. Мабуть, сам Ньютон був би дуже задоволений програмним виконанням своїх законів.





Музичне оформлення теж на вищому рівні. Африканські барабани, повільна спокійна мелодія, постійні незрозумілі прикольні звуки, можливо, самих істот. Ось тільки постійний звук цвіркуна порядком набридає.





Підводячи підсумок, хочеться відзначити, що Gravity Maze можливо когось і відлякає своєю мрачноватостью, але це зовсім не так. Гра навпаки весела і кумедна. Ви отримаєте не тільки приємне проведення часу, але і зарядку для мізків. Рекомендую не пропустити повз себе відмінну гру Gravity Maze всім, а особливо любителям головоломок.





Гра доступна

безкоштовно в AppStore.

Немає коментарів:

Дописати коментар