вівторок, 29 квітня 2014 р.

Doors and Rooms: з дверей у двері

Останнім часом з'являється досить мало дійсно хороших логічних ігор. Так, в цілому їх багато, однак якість похрамывает. Але от гра

Doors and Rooms незабаром має стати однією з кращих логічних ігор цього року.


Загалом, сюжет дуже цікавий. Нам доведеться виконати якийсь квест, розібравшись у багатьох деталях, які взаємопов'язані між собою. Нам доведеться почати свою подорож з лікарні, щоб потім пройти через кабінет і операційну одного з лікарів місцевої клініки, і в кінці вирішити головоломку. Кожен наступний етап представляє собою окрему задачу, складність яких збільшується з кожним разом.



Doors and Rooms: з дверей у двері Doors and Rooms: з дверей у двері


Варто відразу сказати, що подібні ігри випускалися у вигляді 100Rooms або 100Floors. Але вони являли собою звичайну картинку, в якій є два або три робочих елемента. Вашим завданням було лише знайти ці елементи і активувати їх в певній послідовності. Здогадатися про те, що саме і в якому порядку потрібно робити, нелегко, тому в більшій мірі гру вирішував звичайний рандом. Тут же гра виявилася досить цікавою, хоч і моторошно лінійної, в тому плані, що кожна локація вже являє собою міні-гру, в рамках якої нам доведеться всього лише відкрити двері, але щоб дійти до цього моменту, потрібно чимало зусиль.


Чесно кажучи, подібних ігор вже давно не було. Мало того, що ця гра сама по собі досить складна і логічно напружена, так ще й зусиллями одного девайса її пройти буде абсолютно неможливо, і поруч з собою потрібно тримати як мінімум стопку паперу і ручку, не кажучи вже про калькуляторах і різних таблицях.


Суть та сама класна особливість цієї гри полягає в тому, що не кожна гра змушує думати і працювати з фактами так близько. Посудіть самі, нам потрібно буде виписувати дані з рентгенівського знімка, зіставляти їх з картами хвороби, і правильна комбінація букв і цифр дасть нам код від сейфа, в якому потрібно буде провести ще ряд маніпуляцій, після чого ми знаходимо ключ, який вставляється в замок, залепленный чимось незрозумілим, і це щось потрібно витягнути. Ясна річ, деяка інформація була навмисно перекручена, щоб більшою мірою передати суть гри. А вона, самі розумієте, непроста.



Doors and Rooms: з дверей у двері Doors and Rooms: з дверей у двері


Графіка тут звичайна, але сподобалося те, як за допомогою графіки розробники передають антураж тієї або іншої кімнати. Якщо це робочий кабінет, то обов'язково з сейфами, всілякими книгами, мотлохом на столі і фотографіями улюблених людей. Якщо операційна - то неодмінно з усякими скальпелями, залозками і датчиками. Продумана кожна локація за власною тематикою, і за це розробникам варто поставити безсумнівний плюс.


Резюмуємо. Гра вийшла приголомшлива - так, дійсно, вона зроблена якісно, продумана до найдрібніших подробиць, а для тих, хто не може вирішити завдання, природно, передбачені «хінти». Загалом-то, одна з небагатьох логічних ігор, яка дійсно змушує думати і аналізувати. Ну і те, що без сторонніх матеріалів і гаджетів не обійтися - це сподобалося найбільше. Тверда п'ятірка за гру, качаємо!




Немає коментарів:

Дописати коментар