понеділок, 28 квітня 2014 р.

Економимо на придбання гаджета

Багато хто з нас хочуть мати під рукою гаджет останньої моделі. Це і модно, і зручно, і красиво. Але вартість такого девайса також «красива», тому дозволити розкіш можуть далеко не всі. Що ж робити тим, хто хоче стати володарем заповітної іграшки, або тим, хто трепетно ставиться до свого особистого бюджету і не готовий витрачати величезні гроші на нову модель? Для вас кілька способів економії на електроніці і гаджетах.





Все на новенького?



Маркетологи в сучасному світі працюють на славу. Адже кожен випуск iPhone збирає величезний натовп шанувальників марки Apple. Тим не менше, різниця в функціоналі девайсів різних поколінь не така вже й суттєва. 4S нічим не гірше п'ятірки. Тому якщо ви хочете заощадити, то купуйте не саму наворочену і останню модель, а, наприклад, перевірену попередню.



Це ж правило працює для інших девайсів. Зараз електроніка швидко змінюється і модифікується, тому встигнути за всіма новинками не вийде. Варто визначити коло функцій, які найбільш важливі для вас, і за ним вже вибрати конкретну модель. Всі витребеньки кшталт «розсувний корпус» і інше можна залишити тим хіпстера, у кого грошей кури не клюють.





Інтернет знижки



Одним з найпростіших способів економії є покупка в інтернеті. Онлайн магазини витрачають менше на оплату праці продавців, оренду приміщення та інше, тому спочатку встановлюють ціни нижче. Крім того, для залучення покупців широко використовуються промо акції. Так, ви можете відкрити сайт (наприклад, CupoNation) і знайти промокоди або знижкові купони на 1000 магазинів Росії і зарубіжжя. Всі купони надаються безкоштовно. Робиться це тому що таким чином магазин додатково приваблює покупців. Для вас же це прекрасна можливість витратити менше грошей.





Б/у - так це погано?



Якщо ви все-таки зайнялися якоюсь новою моделлю, ціна якої сягає в захмарні дали тільки з-за того, що девайс в моді і в тренді, то можна полазити по численним інтернет барахолкам і сайтів. Хіпстери - вони ж такі, що можуть зовсім нову річ міняти на ще більш ультра-мега-нову. Або ж подарували людині щось непотрібне, він і віддає за більш привабливою ціною.



Б/у не завжди означає, що річ була в активному вжитку. Варто уважно переглядати оголошення, а при зустрічі з продавцем - оглядати сам гаджет. Іноді він і правда буде новехоньким - небудь господар берег, або просто не користувався. У цьому випадку остерігатися варто тільки підробок, але ті ж айфони можна перевірити за номером та відразу визначити, чи був він використаний і активований.





Refurbished - брати чи не брати?



Ті, хто намагалися замовити телефони в інтернеті (особливо з Америки) стикалися з пропозиціями товарів refurbished. Це означає «відновлений». Походить термін від того, що в США при поверненні товару споживачем з причини дефекту або шлюбу цей товар відправляється на завод для проведення експертизи, ремонту і повторної сертифікації. Такі речі часто і не ремонтуються, тому що покупці можуть повернути їх за банальну причину «Не сподобався колір». Якщо ж ремонт проводиться, то всі дефектні деталі змінюються самим заводом-виробником, тому товар буде новеньким.



Таким чином, refurbished - це не клеймо використаного і відновленого товару, тому брати його можна. З одним застереженням - правило діє на товари із США. Китайські та в'єтнамські refurbished товари брати точно не варто - там ви не знайдете те, що хотіли б. Так що раджу eBay - там багато американських телефонів.





Разом



Отже, економити на електроніці можна і потрібно. Варто до цього підходити з розумом і не кидати на перший-ліпший варіант айфона за 5000. Тим не менш, якщо уважно вивчити всі характеристики, зважити всі за і проти, то можна дуже здорово купити і заощадити на речі.





Гарних вам покупок!

Немає коментарів:

Дописати коментар