вівторок, 29 квітня 2014 р.

«Слова без праці»: програма для вивчення іноземних слів з розпізнаванням мови

«Слова без праці»: програма для вивчення іноземних слів з розпізнаванням мови

Серед безлічі програм, так чи інакше допомагають вивчати іноземну мову, є одна, мова про яку вже йшла на нашому сайті рік тому - це програма Turn And Learn. Вона не навчить вас чарівним чином мові (бо, як відомо, без труда - нема плода і рибку зі ставка), але, однозначно, буде гарним помічником і підмогою для тих, хто вже стоїть на шляху освоєння мови якоїсь іншої культури.



Головне, це кілька особливостей, які виділяють її серед яких би то не було аналогів в App Store і виразно ставлять на щабель вище.



По-перше - це механізм розпізнавання мови. Не секрет, що подібні технології стоять на чолі кута в таких гігантів як Apple і Google. Та й не з проста це - адже мрія про мовному взаєморозуміння з машиною переслідує нас з часів Айзека Азімова, а може, і раніше. Відразу скажемо, що Turn And Learn не стане вашим персональним репетитором і не буде «штовхати» за кожну помилку, стомлено сказав, мовляв, скільки можна повторювати одне і теж. Однак, мова йде про поповнення словникового запасу, і тут програма робить свою справу «на ура».



«Слова без праці»: програма для вивчення іноземних слів з розпізнаванням мови«Слова без праці»: програма для вивчення іноземних слів з розпізнаванням мови



Почавши з найпростіших етапів, де все підписано, і від вас потрібно лише шукати очима потрібну картку, ви дійдете до моменту, коли потрібно буде вголос (так, поки ще технології розпізнавання думок на обрії не з'явилися) вимовити предмет, зображений на цій самій картці. Звучить просто - так воно насправді і є. По своєму досвіду скажемо - розмовляти з іустройством дуже цікаво, особливо, якщо тим самим ми реально выучиваем різні потрібні для життя слова. Siri тут поки в рахунок не йде. Система працює дуже навіть непогано, так як «обдурити» її і перевернути картку, сказавши щось невиразне або зовсім інше, не вдалося. А ось як тільки вимовляємо потрібне слово, картка перевертається. До речі, зовсім не обов'язково імітувати британця або американця, можна спокійно говорити так, як звикли.



По-друге, програма підтримує відразу кілька мов. Зазвичай розробники подібних додатків, зробивши «каркас» і заповнивши його контентом для різних мов, продають кожну програму окремо, просячи за це відповідні гроші. Turn And Learn підтримує вивчення лексики англійською, іспанською, німецькою, французькою, італійською та російською мовами (незабаром обіцяється додавання китайського і японського! ). Це корисна особливість програми, особливо, якщо ваше чадо, наприклад, вчить не лише англійську, або якщо ви самі хочете освіжити в пам'яті мову, який вивчали колись давно в стінах школи або університету.



Слова розподілені за категоріями і спеціальним блокам-комплектів, кожен з яких містить в собі 12 дуже якісно підібраних картинок. Озвучення виконано дикторами-носіями, так що в якості вимови сумніватися не варто.



«Слова без праці»: програма для вивчення іноземних слів з розпізнаванням мови«Слова без праці»: програма для вивчення іноземних слів з розпізнаванням мови



Дуже цікавий і сам процес вивчення, який розбитий на кілька етапів. Спочатку ви будете бачити написи рідною мовою, потім - на досліджуваному, а далі все складніше і складніше, аж до етапу з розпізнаванням мови. Що б надовго запам'ятати слова необхідно періодично повторювати блоки, і роблячи це, зовсім не обов'язково кожен раз починати все з самого першого етапу - просте рух пальцем, і переходьте, наприклад, до аудіювання.



Безкоштовна версія програми не містить вбудованих покупок або реклами, а лише обмежена кількістю категорій, їх там 4 (це близько 150 слів). У платній версії вбудованих категорій 12 (приблизно 500 слів), а також для покупки доступний другий рівень, в якому до вивчення пропонуються більш складні слова.



Рекомендуємо ознайомитися з Turn And Learn тим, хто шукає для свого ай девайса хорошого помічника на нелегкому шляху освоєння іноземної мови. Особливо враховуючи те, що в цьому році програма отримала медаль «For Excellence in Design» від авторитетного американського журналу children's Technology Review!



Скачати Turn And learn можна по цьому посиланню з App Store.

Немає коментарів:

Дописати коментар