середу, 30 квітня 2014 р.

З історії назв продукції Apple

Для багатьох стало несподіванкою рішення Apple назвати свій черговий планшет не з його покоління (iPad 3) і не за технічними параметрами (iPad HD), а просто - новий. Однак, це давня традиція компанії, початок якої було покладено Стівом Джобсом. На сайті appleinsider.com опублікована стаття, цілком присвячена історії найменувань продукції Apple.




Перший популярний продукт Apple, представлений в кінці 1970-х, отримав назву Apple II. За ним пішли його вдосконалені моделі Apple II+, Apple IIe (від enhanced - посилений), компактний Apple IIc і, нарешті, Apple IIGS - дві останні букви вказували нову якість графіки і звуку.




Перша модель Macintosh з об'ємом оперативної пам'яті 128 КБ мала позначення 128К, її оновлення - 512 До 512 Ке (так званий «товстий Мак»). За ними йшли Масintosh Plus, Масintosh SE (від system expansion - розширення системи, перший Мас зі слотом), а в 1987 з'явився Масintosh II, через рік після випуску якого Стів Джобс покинув компанію.

З історії назв продукції Apple
Після цього найменування моделей продуктів Apple починають ускладнюватися, модельний ряд розширюється. У назвах з'являються трьох - і чотиризначні числа, що незначно відрізняються пристрою з єдиною архітектурою могли мати близько десятка модельних номерів.




Повернувшись в Apple в 1997 році, Джобс знищив заплутану систему найменувань, представивши єдину модель десктопа (Power Macintosh G3) разом з єдиною моделлю ноутбука (PowerBook G3), оснащені процесором PowerPC третього покоління.





З історії назв продукції Apple


У 1998 Джобс представив iMac, а ще через рік - ноутбук iBook. Наступні моделі носили назву G4 і G5, позначаючи покоління процесора. З переходом на процесори Intel в 2005 році назви продуктів Apple ще більш спростилися. Замість того щоб давати найменування згідно з технічними характеристиками, Джобс ввів традицію позначати моделі за їх зовнішніми параметрами (Мас mini) або категорії споживачів (Pro).




iPod протягом кількох оновлень представлявся просто як «новий iPod», доки не було введено назву iPod Classic, щоб відрізняти його від iPod mini і iPod Shuffle. Не виключено, що в цьому році, слідом за iPad, наступний iPhone теж отримає немудрящее назву «новий».





З історії назв продукції Apple

Немає коментарів:

Дописати коментар