середу, 30 квітня 2014 р.

На Apple подали в суд за товарний знак iBooks

У нью-йоркський суд надійшов позов голови книжкового видавництва Brick Tower Press Джона Колбі до корпорації Apple, в якому видавець звинувачує Apple в порушенні авторських прав при використанні товарного знака iBooks.




Як випливає із заяви, протягом 2006 і 2007 років Колбі придбав активи видавництва Byron Preiss, якому належали права на товарний знак iBooks. І не просто належали - видавництво встигла випустити під ним більше тисячі різних книг.




Позивач зазначає, що спочатку Apple використовувала товарний знак iBook, права на який їй належали, для позначення ноутбуків, які у даний час не випускаються. Однак з появою в квітні 2010-го планшетників iPad, Apple знову стала використовувати знак для позначення електронної бібліотеки, трохи змінивши його з допомогою закінчення множини.


Як повідомляє ресурс Apple Insider, товарний знак iBooks вперше зареєструвала у США компанія Family Systems Limited в жовтні 1996 року. Пізніше він був переоформлений на Apple. У патентній заявці знака описується «програмне забезпечення для підтримки і створення інтерактивних електронних книг, які можуть бути модифіковані користувачами».


У телефонній розмові з кореспондентом інформагентства Bloomberg представник Apple Стів Даулінг відмовився від будь-яких коментарів.

Немає коментарів:

Дописати коментар